KRÖNIKA 2023-08-17 KL. 08:00

Ännu mer höst!

Av Anna Sigrid Pettersson

Ännu mer höst!

Hans har farit fram som ett jehu! Den första av många höststormar och så ställt till det! Strömlöst i vissa delar av kommunen och antalet av stormfällda träd är för mig okänt! Och slamsugningsbilar far runt i kommunen och rensar avloppen för att förhindra översvämningar under broar. Bra och snabbt jobbat.

Den där appen som kommunen hänvisar till: Synpunkter, felanmälan. Ja, den funkar väl så där. Trots att flera personer vid flera tillfällen påtalat de två halvdöda, halvruttna träd som stått vid cykel- och gångvägen till busshållplats Lovisedal, och bett om att de ska tas ned under kontrollerade former så har detta inte skett. Hans fixade den ena aspen, slarvigt och ovårdat som bara Hans Storm gör och grannens häck blev massakerad. Ingen person kom till skada! Och varför måste det vänta tills skadan är skedd?

Även en häck kan lida. Den andra aspen står kvar, väntar väl på att Greta Storm ska passera. Är det då olyckan sker. Delar av häcken är intakt. Regnet kan vi i alla fall inte begära att kommunen har koll på. Och jag som köpte en ny regnkappa i vintras har använt den flera gånger och känt mig både fin och torr.

Andra tecken på höst är på Marketplace! Vissa plockar svamp för vad tygen håller, jag menar korgen håller och säljer. Det är Karl Johanssvampens år i år. Vissa laddar sina plånböcker och jag laddar min svamptork. Tidigare har vi sett blåbärshinkar till brädden fyllda och säljas och nu kommer snart också självplock av solrosor, dill och potatis! Andra bussiga annonser erbjuder folk komma och tömma deras fruktträd, det är både äpplen och plommon som erbjuds. Jag gillar sånt!

Det är helt bedrövligt att frukt ligger och förstörs. Den där Hans Storm reducerade min plommonskörd med hälften, vilket ger druckna och sömniga getingar rejäla skrovmål! Ja, ja de ska väl också ha sitt.

I DN går idag söndag den 13 augusti, sista avsnittet av sommarlovsföljetongen och tidningen är tjockare igen. Den 14 augusti sätter SportsClub igång sitt terminsschema och det är bara att plocka fram och packa ned gympakläder och badutrustning.

Det är mörkt om kvällarna och solcellslamporna pryder sina platser och det är faktiskt mysigt även om kvällarna är lite svala. Det går liksom an att tända både stearinljus och brasa. Även för en pensionär så är det skönt med lite normalitet och regler. Det är också dags att rensa hängrännor för det kan vi vara på det klara med, mer regn kommer. Det är bara att hoppas på att det blir lite mer normalitet och enligt reglerna! Det ÄR höst!

Anna Sigrid Pettersson

annasigrid@vallentunanya.se