KRÖNIKA 2023-06-15 KL. 07:55

Det kostar att bli behandlad som en prinsessa

Av Jessica Jäger

Det kostar att bli behandlad som en prinsessa
Jessica Jäger. Foto: Janine Laag

Jag må vara lättsam, omtänksam och inkluderande, men det är nog inte alltid lätt att jobba på samma sida av ett projekt som jag. Jag har höga krav på både mig själv och andra. Därför har det genom åren varit lättast att göra allt själv. Kortsiktigt, i alla fall.

Ju större världen blir i mina ögon, och ju längre jag strävar, desto mindre blir jag och min kapacitet i förhållande till den. Då behöver jag ta in hjälp för att räcka till. Mitt fokus behöver ligga på att leverera det jag gör bäst för att energin och glädjen ska finnas genom hela arbetet.

Människorna som levererar på en standard jag vill ha, de finns. Och de kostar därefter. När jag sommarjobbade på en herrgård i Dalarna i 20-årsåldern hällde min chef upp fyra glas med olika dessertviner åt mig. Det var ju viktigt att jag visste vad jag serverade. Jag drack ytterst lite vin generellt och hade ingen relation till dessertviner. Hon bad mig smaka och rangordna dem. Från bäst till sämst, i mitt tycke. Jag gjorde som hon sa och hon skrattade till. Jag hade rangordnat dem i prisordning.

Jag ger det bästa till mina kunder och jag älskar att bli behandlad på samma sätt när jag själv köper en tjänst. Tänk att få kliva in i en klädaffär och butiksinnehavaren frågar: ”Vad söker du?”, varpå jag berättar vad jag är ute efter och hon fortsätter: ”Strosa omkring och mys en stund så plockar jag fram till dig”. Vips hänger tio ändamålsenliga plagg i precis rätt passform i provhytten. Jag behöver bara prova och suga i mig det ärliga smickret. Ingen ångest, inget stå naken i en hytt med kläder i fel storlek utan en människa i sikte att be om hjälp. Bara service. Det är värt att betala för.

Och tänk att boka en fotograf för en varumärkesfotografering och bara dela vilka berättelser jag vill fånga under vår tid tillsammans, för att sedan bli servad. Fotografen letar fram tänkbara, passande platser för de olika fotona, noterar vilka bilder som ska tas på vilka tillfällen och skapar en resplan för dagen.

De här människorna finns i mitt liv. Det kostar pengar att bli behandlad som en prinsessa, men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. För jag får igen det i tid och energi. Jag skär hellre ner på antalet tjänster för att få det som verkligen lyfter mig, än att få lite av allt.

Jessica Jäger

jessica@jessicajager.se