KRÖNIKA 2023-03-30 KL. 10:25

Tillsammans skapar vi de evenemang vi vill vara del av

Av Jessica Jäger

Tillsammans skapar vi de evenemang vi vill vara del av
Jessica Jäger. Foto: Janine Laag

Vallentuna Näringslivsdag, vart tog den vägen? Platsen för synlighet, utbyte och känslan av att vi företagare hör ihop.

Flera med mig minns mässan i Tellushallen och det mindre ståbordsarrangemanget på Kulturhuset. Jag vårdar fortfarande kundrelationer från det senare evenemanget för sju år sedan och saknar den här typen av företagsevenemang lokalt.

Varför försvann de? Var de för kostsamma? Var det för lågt engagemang? Gav de ingenting för företagen? Var det ingen som ville driva dem? Hur ser en näringslivsdag ut 2023?

Vid en företagarlunch dryftade jag mina funderingar med Maria Helgars (designmaria) och Jan Eriksson (Securum), som i sin tur lyfte frågan med kommunens näringslivsstrateg, Magnus Isberg. Vi fyra hade ett samtal på temat ”Vad hände och vad vill vi nu?” och öppnade upp för tanken på en framtida näringslivsdag.

I veckan besökte vi Galaxy på Sportsclub tillsammans med Staffan Hassius (Kårsta lanthandel) och med dess stora scen, generösa golvyta, imponerande riggar och den tillmötesgående personalen såg vi snabbt att vi funnit vår lokal för 20-talets första upplaga av näringslivsdagen. Utanför gjorde våren gästspel och flera idéer flöt ihop till en helhet ute i solen.

Den 21 september skapar vi en dag exklusivt för företagare, med samtidsrelevanta föreläsningar och samtal som fokuserar på ”bottom line”. För som en lärare sa när jag pluggade företagsekonomi på högskolan: ”Ett företags syfte är att gå med vinst. All annan verksamhet är hobby.”

Jessica Jäger
jessica@jessicajager.se