NYHETER 2023-02-16 KL. 08:25

Nya ägarna stänger Siam Food

Av Daniel Bergholm

Nya ägarna stänger Siam Food
STÄNGT. Efter bara några månader valde Siam Food nyligen att stänga helt. Nu letar ägaren Jonas Hansen ny ägare. Foto: Roffe Andersson

För drygt ett år sedan tog Jonas Hansen över thaibutiken på Mörbyvägen i centrala Vallentuna och butiken bytte namn från JP Thai till Siam Food. Men efter att bara haft öppet i några månader, har han beslutat sig för att sälja butiken av personliga skäl. Däremot hoppas han att konceptet med en thaibutik i kommunen ska fortsätta.

– Det är så klart tråkigt. Nu är vi i processen att hitta någon som kan ta över butiken, säger han.

Jonas Hansen tog tillsammans med sin partner över thaibutiken på Mörbyvägen i årsskiftet 2021-2022. Då gjorde man om en del i butiken och bytte i samband med det namn till Siam Food. Efter att våren 2022 blev ett halvår med mycket strul kunde de till slut öppna upp butiken under hösten. Men efter bara några månader har de valt att stänga Siam Food.

– Det är på grund av familjeskäl som vi väljer att inte fortsätta. Tanken från början var att min partner var den skulle driva butiken, men då det inte fungerat mellan oss har vi valt att lägga ner, säger han.

Under den korta tiden som butiken haft öppet menar Jonas på att det har varit en bra ruljans och att intresset för thailändska produkter är högt i Vallentuna.

– De tre-fyra månaderna vi hade öppet var det inga problem. Den perioden gick bra och vi hade många kunder, säger han.

I mellandagarna var sista gången butiken hade öppet och sedan nyår har det varit helt stängt. Återigen letar därför thaibutiken i centrala Vallentuna efter nya ägare och återigen är Vallentunaborna utan en thailändsk matbutik i kommunen.

– Vi hoppas att nästa ägare ska få butiken, som funnits i över 10 år, att fortsätta drivas på liknande sätt, säger Jonas Hansen.

Letar nya ägare
Han berättar att de nu är i processen att leta nya ägare till butiken. De har haft en del intressenter på plats, men än finns det ingen köpare.

– Vi hoppas att vi ska få klart det så snart som möjligt. Vi är i processen att kolla efter möjliga alternativ och eventuellt kommer vi sätta in en mäklare för att den ska bli såld, säger han.

Förhoppningen är att de ska sälja butiken precis så som den är idag, möblerad och där alla frys och konservprodukter kommer finnas tillgängligt för den nya köparen.

– Allt som har utgångsdatum kommer vi göra oss av med, men konserver och frysgrejer har räckvidd i många år och kommer finnas kvar. Det ska bara vara att vrida om nyckeln och starta igång.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se