NYHETER 2022-09-29 KL. 09:15

Polisen hoppas på hjälp från vittnen

Av Daniel Bergholm

Polisen hoppas på hjälp från vittnen
SKOTTHÅL. Totalt ska sex skott avlossats mot en fastighet på Engelbrektsvägen i Vallentuna. Ingen har skadats. Foto: Roffe Andersson

Så reagerade grannarna på förra veckans skottlossning i Haga.

Natten mot onsdagen den 21 september fick polisen in ett larm om att flera skott ska ha avfyrats mot en bostad på Engelbrektsvägen i Vallentuna.

Enligt Stefan Dahlgren, kommunpolis i Vallentuna, är ingen i dagsläget misstänkt för brottet som rubricerats som grovt vapenbrott och försök till mord alternativt grovt olaga hot.

– På den fastigheten där det här skedde så finns det en person som är skriven där som är känd för oss, säger han.

Totalt sköts det sex skott mot bostaden och polisen har arbetat förutsättningslöst efter händelsen.

– Vi söker vittnen och har gjort dörrknackningar i området och sedan jobbar vi med inre spaning. I dagslägen vet vi inte varför man har skjutit, säger Stefan Dahlgren.

Ingen ska ha skadats under händelseförloppet utan det är endast materiella skador som kan ses på fastigheten och vid ingången till bostaden syntes morgonen efter ett antal skottmärken i dörren samt krossat glas.

Dubbla lås
Flera boende i området var dagen efter skakade av incidenten som skedde under natten mitt i det normalt sett lugna bostadsområdet.

– Det är väldigt otäckt. Jag har bott här i drygt 30 år och har alltid upplevt området som lugnt, men jag antar att detta kan hända på de finaste av platser. En sådan här grej gör nog ändå att man gärna kommer låsa dörren med två lås framöver, säger en av grannarna.

En annan granne vaknade av skotten och kunde höra minst tre innan allt var över.

– Jag tänkte direkt att det var pistolskott, det var det mest logiska i mitt huvud som dök upp, även om jag inte trodde att det skulle kunna hända här.

Oron för det som hände gjorde även att några grannar inte öppnade när polisen under natten gjorde dörrknackningar i området.

– De knackade på och vi tänkte att det förmodligen var polisen, men då det var mitt i natten och man var lite yrvaken så tog vi beslutet att inte öppna för man vet ju aldrig.

Inte rädd
Trots att mordförsöket bara skedde ett stenkast bort från deras egna bostäder låter sig inte grannarna skrämmas upp.

– Det är inte så att man får tankarna på att flytta på grund av något sådant här men det är klart att det känns olustigt, säger en av grannarna.

– Förmodligen är det bara en konflikt och att det stannar där. Jag går inte runt och är rädd, säger en annan.

Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se