NYHETER 2023-09-14 KL. 08:45

Vallentunakalaset - En fullspäckad familjedag

Av Daniel Bergholm

Vallentunakalaset - En fullspäckad familjedag
FAMILJEFEST Charlotte Look, ser fram emot en familjefest med mängder av aktiviteter under Vallentunakalaset den 16 september. Foto: Roffe Andersson

Lördagen den 16 september mellan klockan 10:00 och 16:00 är det dags för Vallentunakalaset. Musikframträdanden, modevisning, torghandel och hoppborgar tar över torget i Vallentuna centrum.

Det hela avslutas med att rockgruppen Smash Into Pieces, som i våras gick till final i Melodifestivalen, kommer uppträda och skriva autografer.

– Smash Into Pieces blir definitivt det stora dragplåstret, vilket vi hoppas många ser fram emot. Till skillnad från Theoz, som vi hade på Majfesten i år, hoppas vi att detta kommer att locka en bredare målgrupp, säger Charlotte Look, centrumledare för Fastpartner.

PUBLIKMAGNET.

Rockbandet Smash Into Pieces, som i år gick till final i Melodifestivalen, blir det stora dragplåstret till Vallentunakalaset.

Foto: Maria Janzon

Intresset ökar

Traditionsenligt blir det återigen ett höstfirande i Vallentuna centrum. Det som tidigare benämndes Höstfesten går nu under namnet Vallentunakalaset och har arrangerats av fastighetsbolaget Fastpartner sedan 2019. Några få detaljer återstår att lösa, men redan är ett brett startfält redo att genomföra dagen.

– Vi strävar alltid efter att involvera lokala aktörer. Där har vi märkt att intresset har ökat och i år har vi fler utställare och lokala handlare än tidigare. Vi hoppas att detta också kommer att avspegla sig i besöksantalet, säger Charlotte Look.

Evenemanget är planerat från klockan 10:00 på morgonen till klockan 16:00 på eftermiddagen, däremellan kommer det att vara fullspäckat med olika aktiviteter.

”Full fart - mycket musik”

En nyhet är att en blåsorkester från Balkan kommer att spela partymusik tillsammans med Vallentunas musikklasser. Därtill blir det den traditionella modevisningen med höstens trender, semifinalen av Stage Academy Artist och ponnyridning samt hoppborgar för de yngsta. Charlotte Look hoppas på en riktig familjefest!

– Det blir full fart med mycket musik. Precis nu står det också klart att kommunen kommer presentera ”Årets Vallentunabo” under dagen. Tidpunkterna att hålla koll på är modevisningen klockan 13:00, Sebastian Rydgren, som har medverkat i Idol, klockan 14:30 och Smash Into Pieces som börjar klockan 15:00, säger hon.

Daniel Bergholm

daniel@vallentunanya.se