Vi väljer att tala om vad vi vill

Vi väljer att tala om vad vi vill

NOMINERINGSGRUUPP. Centerpartiets representanter. Foto: PRESSBILD

Rösta i kyrkovalet i Vallentuna församling. Alla nomineringsgrupper har lika rätt att delta i valet.

Centerpartiet garanterar en öppen, välkomnande kyrka i hela landet. En kyrka som är nära och trygg, en kyrka som står upp för alla människors rätt och lika värde.

Vi står för hållbar grön utveckling i kyrkans verksamheter. En kyrka som är modig och stöttar i livets alla skeden – i vardagen, i glädje och sorg. En kyrka som ger kraft åt varje människa.

Vi upplever nu att några nomineringsgruppers främsta valfråga är att kritisera exempelvis Centerpartiets nomineringsgrupp, som ställer upp i kyrkovalet – just bara för att vi ställer upp i valet. Det är ett mycket märkligt och odemokratiskt agerande!

Centerpartiet har företrädare som är både insatta och engagerade i Svenska kyrkan på listorna. Vi väljer att tala om vad vi vill och skulle vara tacksamma för er röst i kyrkovalet. De som fyllt 16 år och är medlemmar i Svenska kyrkan har rösträtt. Det är ett viktigt val.

C vill bättre synliggöra arbetet i Svenska kyrkan – från sockenkyrkan på landsbygden, till katedralen i staden.

Sockenkyrkorna i Vallentuna, Markim, Orkesta och Frösunda ska vara öppna träffpunkter för unga och äldre – tillgängliga platser att samlas vid, i glädje och sorg.

För Centerpartiet är digital guidning av alla kyrkor, ett utvecklat samarbete med kommunen kring besöksnäringen och pilgrimsvandringar viktigt. Vi vill behålla Markims församlingshus och rusta upp idrottsplatsen Kämpavallen för ungdomsverksamhet.
Bevara området längs Kyrkviken, fortsatt samarbete med kommunen och föreningar om Väsby kvarn. Behåll lokalen i Bällstaberg för utåtriktad verksamhet. Vi vill arbeta för att en kopia av Vallentunakalendariet ska ställas ut i Mattiasgården.

När stora saker händer i samhället och livet står kyrkan redo att vara det stöd många söker.

För en öppen välkomnande folkkyrka – välj Centerpartiet i kyrkovalet den 6 till 19 september!

Elisabeth Rydström
Anne-Marie Krafft Karlsson
Lars Carlsson
Ulrika Larson
Centerpartiets nomineringsgrupp
i Svenska kyrkan

Dela artikeln här:

Vallentuna Nya

Det här är innehåll publicerat av Vallentuna Nya:s redaktion som kan vara skrivet av någon annan. Författarens namn är publicerat under artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *