Glasklart: Brått lönar sig inte!

Glasklart: Brått lönar sig inte!

Tillbaka till brottsplatsen, eller ska vi säga brått-platsen! Jag förtydligar, Gustavs udde!

En plats så fin och sen en tid också badplats! Ryktet gick snabbare än jag hann ”stoppa pressarna”! Bajamajan flyttad och badramperna bortplockade från gräsmattan!

Och brått gick det! Trots olika svar från kommunen som: ”Placeringen kan vi inte göra något åt” och ”marken är ojämn vid lilla röda huset” och ”toaplacering ska underlätta dess tömning” samt ”alla har sina idéer, utredning pågår”, så PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

På måndagsmorgonen (8 juni) står en stor bil med släp och en traktor! Resten av badrampen lassas på släpet och traktor lyfter bajamajan till den ojämna marken vid det lilla röda huset! Det SER mycket bättre ut! Själva stranden är inramad av sina pilar. Mänskor som sitter på den markfasta bänken i skuggan vid båtbryggan har full uppsikt över badande (slipper stirra in i bajamajan)! Och det är väldigt fint vid badplatsen! Den stora gräsmattan är klippt och en man går med gräsröjare och slår gräs runt stenar och soptunnor! Och soptunnorna är tömda och skräpet, gamla däck och annat bråte som låg vid sidan om, borta! Fint! Så när som att bajamajan står nu tio meter (10) från grillplatsen! Och traktorn som flyttat bajamajan har gjort stora sår i grässvålen!

Så brått lönar sig inte! Utredningen får bakläxa! Och att ”alla har sina idéer” är rimligt eftersom det saknas idéer hos de ansvariga. Så, varsågod ansvariga på kommun: Tips och idéer: om hänsyn ska tas till tömning så är det rimligt att bajamajan placeras nära hårdgjord yta som tillåter tankbil. Vi vill inte ha servicefordon rullande bland lekande och solande mänskor! Det finns några förslag, nära vattnet på högra kanten vid själva vändplan, och att hänsyn tas till båtrampen så bilar med båttrailers kan rulla utan att skador inträffar, eller närmare själva parkeringen. Och förankra bajamajan i marken! Ryktets säger att den hade stjälpts under natten till söndagen och skit och sanitetsvätska hade runnit ut! Sånt ska inte rinna ut i sjön! Gnälligt? Ja, absolut!

Gustavs udde är en fin plats och ska så förbli! Att komma ner dit efter en promenad, för att bada, vindsurfa, sola eller bara kicka boll eller flyga drake är en tillgång som är få förunnat! Och det är mycket folk där av olika slag och med olika ärenden! Alla har inte egen trädgård ännu färre har strandtomt! Och vi ska inte bara lägga arbetsbördan på kommunen! Vi har vårt eget ansvar för att fortsätta hålla det fint! Använda papperskorgar eller ta hem skräpet! Gnälligt? Ja, absolut!

Dela artikeln här:

Anna Sigrid

Jag har ett stort engagemang i Vallentuna, min bostadsort sen 20 år tillbaka och ordförande i Bällsta Villaägareförening (ja, då är det avslöjat att hjärtat finns i Västra Bällsta). Jag gillar att koka soppa på en spik, på ogräs och matrester och på "samma" sätt är det med kläder, sy nya kläder av gammalt, lagning av plagg och motsvarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *