Krönika: Hittade värsta fyndet och spissvärta i Lindholmen

Krönika: Hittade värsta fyndet och spissvärta i Lindholmen

KROKIG VÄG. Anna Sigrid tog ut svängarna och shoppade loss i Lindholmen.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Nu går det liksom inte skylla på ont i foten längre. Jag måste komma i nån form av vardagslunk trots allt, trots corona. (Vägrar att skriva det j-a namnet med versal, nån ordning får det vara.)

Det är ju prylar som behövs köpas till hemmet, vissa mer bråttom än andra så trots karantän måste vi lämna hemmet, med behörigt avstånd. Kanske inte spissvärta hör till det högst prioriterade.

Men nätet, det där berömda som alla fiskar fastnar i, där kan en göra en viss marknadsundersökning. Spissvärta, kan heta ugnssvärta, kärt barn och så vidare. Visa firmor har mer utförliga produktredovisningar på nätet, än andra, och nej, Jula har inte, inte heller Byggmax (kunde vi räknat ut), och ej heller K-rauta säljer motsvarande produkt! Skickar en fråga via mejlen till en kaminfirma i vår närhet och får ett artigt svar att, nej, vi säljer kaminer! Vi finner det på några butiker som ligger längre bort än våra ”shoppingplaner” så, bra att veta, men, vi letar vidare i närområdet. Jag kan förstås beställa på nätet, från nån fancy pancy nätsajt, förpackat i en retroburk, förstärkt med det hederliga ordet ”gammeldags”, 150 spänn, frakt tillkommer!

Men som många redan vet, ett visst nätfiske bedriver även jag, även om det inte så ofta resulterar i köp, så är gratis gott! Och som den kattlady jag är finner jag: Bortskänkes: Kattstol, i Lindholmen! Lindholmen får räknas som nästgårds. Jag far längs järnvägen på Lindholmsvägen. Och jag vet att det finns både smalare och krokigare vägar i Vallentuna. Jag känner en djup tacksamhet över att inte tvingas köra den vägen så ofta. Får en viss nära-döden-upplevelse längs vägen tills landskapet öppnar sig. Det ser ut som en Bullerby, rart och trevligt med Lövhags- och Hagmarksgator. Letar mig in bland vårlökarna, och mitt bland krokusar och tulpaner finns stolen! (Kom ihåg – en in, en ut!)

Och så slår det mig, ICA Lindholmen! Så nära en lanthandel en kan komma så här i storstockholmsområdet! Jag är ju nästan där. Och jag minns, här köpte vi faktiskt fönstervadd till vår lillstuga. Parkerar och kliver ut, tacksam för att det är mitt på dagen för avstånd är det inte gott om i butiken. Men allt annat finns här! Men hittar inte spissvärtan. Jag frågar det unga biträdet som ser lika frågande ut men en äldre dam, backar, sträcker ut handen och plockar ner ett litet paket från hyllan. ”En, eller två?” Jag nöjer mig med en! Passar på att köpa motorsågskedjeolja också. Hemresan kändes betydligt säkrare med värsta fyndet, kattstol och spissvärta!

Dela artikeln här:

Anna Sigrid

Jag har ett stort engagemang i Vallentuna, min bostadsort sen 20 år tillbaka och ordförande i Bällsta Villaägareförening (ja, då är det avslöjat att hjärtat finns i Västra Bällsta). Jag gillar att koka soppa på en spik, på ogräs och matrester och på "samma" sätt är det med kläder, sy nya kläder av gammalt, lagning av plagg och motsvarande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *