Edvin och Emil släpper EP på Spotify

Edvin och Emil släpper EP på Spotify

HIPHOPDUO. Edvin Ideström och Emil Drozin, släpper singlar och en EP vid namn Roslagsbanan.
Foto: ROFFE ANDERSSON

”Vi rappar om hur det är att bo här, saker som inte är så speciella men man kan få det att låta bra. Vi hoppas att folk kan relatera och få känslan av hur det är att sitta i Kårsta klockan 05.47 och se solen gå upp när man skrivit låtar hela natten.”

I en liten röd stuga i idylliska Kårsta borde det kanske spelas dragspel? Nej, här skapas hip hop på datorer – av två killar som säger att de inte kan sjunga.

”Vallentuna finns i blodet brorsan, det är topp till tå. Vem ifrån norrort är på våran nivå?”

Musiken strömmar ut från den lilla stugan som Emil Drozin inrett med datorer, högtalare och mikrofon. En studio, men utan de sedvanliga gitarrerna och trumseten eftersom datorn står för musiken.

Emil har varit intresserad av att göra musik i flera år, och när han träffade Edvin Ideström på fotbollen i Vallentuna BK hängde den nya vännen på.
– Jag gillar alla former av hiphop och ingen av oss kan sjunga, så det fick bli hiphop, förklarar Emil.

Edvin däremot lyssnar helst på Pink Floyd, men har kommit in i rappen allt eftersom. I februari släpper deras duo Otakt en singel och en EP på Spotify. Först ut är singeln Copy and Paste, som släpps den 1 februari, och den 12 februari kommer EP:n där låten om Vallentuna är med. ”Jag har inga planer på att stanna, fast jag älskar ändå byn”, lyder en rad i den låten som handlar om Kårsta där Emil bor. Edvin bor i centrum och delar med sig av sin verklighet där.

Till skillnad från den mesta rappen av idag är det ont om våld och sex i Otakts texter.
– Vi är rätt family friendly skulle jag säga. Det som streamas mest i dag handlar mycket om att skjuta med AK 47 och att ta droger, säger Emil.
– Vi rappar om hur det är att bo här, saker som inte är så speciella men man kan få det att låta bra. Vi hoppas att folk kan relatera och få känslan av hur det är att sitta i Kårsta klockan 05.47 och se solen gå upp när man skrivit låtar hela natten, säger Edvin.

När det gäller språket är hiphopen tillåtande.
– Det gäller att hitta rim, om det passar spelar det ingen roll om det är franska eller slang från olika länder. Det gäller att få till det så snyggt som möjligt, säger Emil.

Så här kan det låta: ”Jag har alltid velat sticka ut inte va civil – De e alltid på min mind annars e ja helt senil – Då i början alla skratta som dom flina me sitt smil – Nu dom säger wow bror du har fett cool stil!”.

Det är lusten som driver duon snarare än drömmar att slå igenom.
– Det är fett kul att göra musik, säger Emil.
– Man måste vilja satsa för att slå igenom, just nu gör vi det för att det är roligt, vi tar det som det kommer, säger Edvin.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *