Jämt i kampen om ledartröjan i (S)

Jämt i kampen om ledartröjan i (S)

Vem som blir nytt oppositionsråd avgörs i augusti

Jerri Bergström (till vänster) är i dag bland annat
ordförande i Vallentuna arbetarekommun.
Foto/Arkiv: UFFE LINDEBORG

Gustav Elfström (till höger) sitter i dag i kommunstyrelsen, bland andra politiska uppdrag.
Foto/Arkiv: PETER PALMQUIST

Nu kan Vallentuna Nya avslöja att det finns två kandidater kvar i kampen om att bli nytt oppositionsborgarråd i Vallentuna – men valkommittén förordar Gustav Elfström framför Jerri Bergström.

När valkommittén för Socialdemokraterna i Vallentuna satte ihop listor med för och emot var det en mycket jämn match mellan den 32-åriga läraren Gustav Elfström och den 57-åriga konsulten Jerri Bergström. Men till sist valdes Gustav Elfström av en majoritet.
– Det är utbildning, kommunikativ förmåga och gott ledarskap som gör att Gustav blivit den som nominerats, säger Bo Schylander, ordförande i valkommittén.
Det här innebär inte att Gustav Elfström är vald, poängterar Bo Schylander.
– Det här är vad vi lägger fram till arbetarekommunen. Under senare delen av augusti blir det en hearing där alla ska ha möjlighet att fråga ut Gustav och Jerri. Sedan blir det en omröstning, troligt datum är den sista lördagen i augusti, säger Bo Schylander.

I plusfatet för Gustav Elfström låg bland annat erfarenhet av att arbeta med planeringsfrågor som tjänsteman, och en gedigen utbildning inom samhällsplanering. Jerri Bergströms plus har valkommittén tyckt vara gott kontaktnät med idrottsrörelser och andra organisationer.

Avböjde intervju
Vallentuna Nya har sökt båda kandidaterna för att få intervjuer. Jerri Bergström tackade genast nej med orden ”Processen är för min del fortfarande en medlemsintern angelägenhet. Så jag tror jag avstår för tillfället.”

Gustav Elfström tackar först ja till intervju, men efter att han pratat med den andra kandidaten kommer det ett sms: ”Efter diskussion så har vi bestämt oss att hänvisa frågor till valkommitténs talesperson.”
Att undvika media är inte något som kommer från valkommitténs håll, säger Bo Schylander.
– Jag vet inte varför man säger nej tack.
Hur det kommer att gå i augusti återstår att se.
– Men det är roligt att vi har två så duktiga personer som är sugna på att greppa tag i det hela, säger Bo Schylander.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *