Klart: Träffpunkten blir kvar i lokalerna på Allévägen

Klart: Träffpunkten blir kvar i lokalerna på Allévägen

GLÄDJEBESKED. Gunnel Orselius Dahl strålar av glädje, hon vet att beslutet att Träffpunkten blir kvar kommer att mötas med glädje av de som brukar vara där.
Foto: HEGE HELLSTRÖM

Efter drygt ett år har kommunen tagit beslut om hur verksamheten ska fortsätta

Efter ett års diskussioner om huruvida Träffpunkten borde flytta till Megas lokaler står det nu klart att verksamheten blir kvar på Allévägen.

För tio år sedan var Gunnel Orselius Dahl politiker i Vallentunas kommunstyrelse, och hon var med och startade Träffpunkten. I dag har hon engagerat sig i frågan om verksamheten, som är till för äldre och daglediga. När det nu finns ett förslag om att Träffpunkten inte ska flytta in i ungdomarnas lokal Mega är hon nöjd.

– Det är ett jätteklokt beslut. Men jag hade önskat att vi sluppit hela den här upprivna diskussionen som pågått i över ett år, som varit så onödig, säger Gunnel Orselius Dahl.

Tanken med att flytta Träffpunkten till Mega var att både unga och gamla skulle kunna mötas.

– Det är bra att mötas över generationsgränserna, men dels har vi Corona, dels skulle det bli krockar på lov och kvällar vilket skulle kunna leda till motsättningar i stället för samförstånd, säger Gunnel Orselius Dahl.

Hon tycker att det är viktigt att det finns mötesplatser och aktiviteter för gamla och funktionshindrade.

– För mig visar det på respekt att man satsar på de äldre som byggt upp samhället och som står för den välfärd vi har idag, att det finns egna lokaler för dem.

I samband med att politikerna ska fatta beslut i frågan ska ansvaret för Träffpunkten flyttas från socialnämnden till fritidsnämnden, något alliansen är överens om. Formellt beslut fattas på kommunfullmäktige den 12 oktober.

– Jag tycker att det är bra, Fritidsnämnden kan nog vara bra för aktiviteterna som hålls. Men det är viktigt att ha någonstans att komma in och ta en kopp kaffe och byta några ord med andra människor finns kvar, säger nel Orselius Dahl.

Träffpunkten på Allévägen är vanligtvis öppen varje dag mellan klockan 10 och, medan Träffpunkten i Kårsta har öppet på torsdagseftermiddagar. Under den pågående pandemin har lokalerna stängts på grund av risken för smittspridning till riskgrupper. En del av verksamheten har flyttat utomhus, i nuläget på tisdagar och onsdagar.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *