NÄRINGSLIV 2021-08-19 KL. 14:08

Bamsestor padelhall vid Lindö öppnar i september

Av Daniel

Bamsestor padelhall vid Lindö öppnar i september

STORSATSNING. Det är inte bara själva hallen med banor som är stor utan även ambitionerna. Meningen är att Pablos Padel vid Lindö ska fostra spelare i världsklass så småningom. På bilderna ovan syns Simon Vasquez (uppe till vänster, samt nere till höger), vd:n Axel von Sydow (nere till vänster) samt hur det ser ut idag på utsidan och insidan.
Foto: MALIN TILJA

Simon Vasquez: "Jag vill bygga Sveriges bästa padel-akademi där de bästa spelarna i världen grundas"

Nordiska Galleriets samarbete med Sverigeettan i Padel, Simon Vasquez, blev starten för "Pablos Padel" som öppnar i september.

– Det kommer vara en premium-anläggning, säger VD Axel Von Sydow.

Han blir ständigt påmind av vilken jätteanläggning han nu ansvarar för.

– Det är som en flyghangar när man går innanför dörrarna, säger Axel von Sydow.

Mexikanskt tema
Idén var att göra något som ingen annan gjort i Sverige. I anläggningen kommer elva dubbelbanor och tre singelbanor finnas. Det är inget unikt i sig, men därtill kommer även en lounge att byggas vid ingången där det kommer finnas tillgång till bland annat en shop och en lunchrestaurang/café med litet annorlunda tema.

– Vi kommer köra mexikansk tema, både inrednings- och matmässigt. Det är från Mexico sporten Padel ursprungligen kommer ifrån så det känns helt rätt, säger han.

Beslutet om att göra om Nordiska Galleriet till padelbanor togs på bara några veckor under våren, enligt Axel von Sydow. Det har nu gått ungefär ett halvår och även om han märkt av en liten dipp under sommaren, som är naturligt när folk är iväg på semester och vill göra mer saker utomhus, så är den genomgående känslan för alla runt Pablos Padel att det finns en stor efterfrågan på fler banor.

– Vi märker fortfarande av att det är ett jäkla intresse i Vallentuna med omnejd. Däremot så finns det så klart en liten risk att det inte flyger, men så känner man nog alltid innan man vet hur responsen blir.

En viktig del med projektet är att Nordiska Galleriet fått till ett samarbete med den som är rankad som nummer ett av samtliga padelspelare i Sverige, Simon Vasquez. Han är även rankad på plats 152 i världen och redan under tisdagen var han och provspelade Centre Court-banan på Pablos Padel.

– Inte en felstuds, utropar han efter de inledande bollarna.

Satsar på Padel-akademi
Hans mål är att utöka Padel till något mer än en motionssport. Han vill också främja den yngre generationen genom träningsgrupper och aktiviteter.
– Jag vill bygga Sveriges bästa padel-akademi. Det ska vara en akademi där de bästa spelarna i världen grundas. Förhoppningsvis leder vi nästa generation till toppen härifrån, säger Simon Vasquez.

Hur svårt är det?
– Det är svårt och kommer krävas mycket arbete. Men det är därför vi gör det här, vi brinner för Padel allihopa. Jag hoppas kunna bidra med min kunskap och kommer försöka vara här så mycket jag kan.

Ska vara förstahandsvalet
När processen med att bygga banorna tog fart insåg de vilken potential det fanns i att bygga en ordentlig padelanläggning i Vallentuna.

– Den målgruppssökning som vi letade efter passade just för de människor som bor i eller runt omkring Vallentuna. Vi känner oss trygga med att vi har koll på området.

Trots att ytterligare ett antal padelbanor har byggts eller ska byggas i Vallentuna så har han stor tilltro till att dessa 14 padelbanor kommer vara precis det som behövs här.

– Vi tror att det utbud av Padel som finns i Norrort inte har varit tillräckligt i jämförelse med intresset. Vi hoppas också att vi nu ska kunna vara förstavalet för alla som vill spela, säger Axel von Sydow.

Utöver padelbanorna och loungen så kommer även Ruff Golf Stockholm hålla till i egen regi på plats. Ruff Golf är kort och gott en golfsimulator där man spelar inomhus mot en skärm. Den kommer att ligga på övervåningen av anläggningen tillsammans med omklädningsrummen som också kommer ha en mexikansk touch. I byggnaden kommer även naprapaten Niclas Berglund ha ett behandlingsrum.

Det har varit en del förseningar med bygget men förhoppningarna är stora att kunna öppna upp i september. Först väntar en slutbesiktning den 27 augusti och sedan är det ett godkännande från kommunen som krävs för att Pablos Padel ska vara redo att köra igång.

– Vi känner oss så förberedda som vi kan vara, så nu vill vi bara få fart på allt, avslutar Axel Von Sydow.