NÄRINGSLIV 2020-03-20 KL. 08:17

Hemtrevlig känsla är viktig när Karbyhallen blir Move Wellness

Av Anneli

Hemtrevlig känsla är viktig när Karbyhallen blir Move Wellness

SIMON SAYS. Simon berättar om visionerna med Move Wellness. Han hoppas på invigning 28 mars, beroende vad som händer med restriktioner kring Coronaviruset.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Redan i entrén märks det att här håller ett nytt slags gym på att ta form. Vi möts direkt av en fin lounge med soffa, fåtöljer och soffpallar.

Skorna ställer man av sig till höger innan man går in och i ena hörnet står en kaffemaskin.

–Jag vill skapa en varm känsla och en familjär miljö genom att bjuda på kaffe. Det ska kännas som ett vardagsrum när man kommer in här, säger gymmets ägare Simon Rosenholm och fortsätter:
–Det ska vara ett personligt gym, en mötesplats för träning och rörelse. Alla behöver träna, det gör att vi lever ett starkare och lyckligare liv.


igcaption>MYSHÖRNA. Simon tycker att det är viktigt med en fikaplats på gymmet.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Sedan han i november 2019 tog över Karbyhallen och bytte namn till Move Wellness har det varit bråda dagar. Hela hallen har fått ett ansiktslyft. Det har målats och byggts om. Modern konst har satts upp och mer ska pryda väggarna framöver.

Ytterligare en padelbana har kommit på plats, vilket gör att det nu finns två. Och innan invigningen den 28 mars ska furutrappan, som leder upp till gruppträningslokalen och spinningsalen, målas om och en varuautomat installeras.

Simon Rosenholm blev träningsbesatt, som han själv uttrycker det, som 17-åring och har jobbat inom gymvärlden sedan dess. I början var det framför allt kampsporter som gällde och särskilt MMA, mixed martial arts.

Han tränade mycket själv och har även tränat andra inom MMA. Så småningom blev han delägare i ett gym med tre anläggningar i Åkersberga som såldes till SATS i april 2019.

Hur kommer det sig att du tog över den här hallen?
–Jag har en bror som bor här i Brottby. Jag kollade på anläggningen, såg utvecklingsmöjligheter och att det här kan bli en jätterolig resa, berättar Simon Rosenholm entusiastiskt.
Och sedan några månader tillbaka har han i princip jobbat dygnet runt, för att få så mycket som möjligt på plats till invigningen som är planerad till nästa lördag klockan 9-15 – om inte Folkhälsomyndigheten går ut med nya restriktioner på grund av coronaviruset fram till dess.

Simon Rosenholm vill ta med gymmets medlemmar på den förändringsresa som sker och de har fått tycka till om vilken typ av träning de vill ha.

Gruppträning, var ett av önskemålen. Nu finns här bland annat cirkelträning, boxning, core och högintensiv träning.

–Dans och yoga har vi inte i dag, men det är inte långt borta tills det är löst, säger Simon Rosenholm.

Padel har på kort tid blivit en innesport. Mittemellan de två banorna står ett pingisbord. Där kan den som vill börja med att värma upp med lite pingis eller köra bandy på innebandybanan precis bredvid.


igcaption>POPULÄR TRÄNING. Padel har på kort tid blivit en riktig favorit på Move Wellness.
Foto: ROFFE ANDERSSON

Simon Rosenholm har också satsat på ett stort gym med många maskiner och fria vikter och fler är på ingång. Bland annat flera löpband.

–Jag vill jobba med kvalitet, både ha de bästa löpbanden och en fin loungegrupp. Priserna har inte höjts sedan jag öppnade, men de kan komma att höjas framöver.
Många som kommer till ett gym önskar också träffa en personlig tränare. Simon Rosenholm har lång erfarenhet av personlig träning, bland annat från Itrim, och vet att quick fix-lösningar sällan fungerar.

–När man pratar med människor och gör en behovsanalys så märker man att de flesta vill göra en livsstilsförändring, och det tar tid. Här vill jag vara ett stöd i minst ett år, kanske två. För att nå de mål man sätter upp tillsammans får man träffa en coach 1-2 gånger per månad.

–Är behovet däremot att till exempel gå ner ett visst antal kilo på några månader till ett bröllop, hjälper vi till med det också. Men de flesta brukar vilja göra en större beteendeförändring och det tar tid, säger Simon Rosenholm.

Förutom allt som redan nu finns på plats vill han på sikt utöka gymmet med en sprintbana och en slädesbana.

–Drömmen är också att ha ett utomhusgym i anslutning till byggnaden, säger Simon Rosenholm.