NÄRINGSLIV 2020-04-03 KL. 08:24

Nu yogar vi online

Av Hege

Nu yogar vi online

DIGITAL NÄRVARO. Sofia Hahn tycker att det fungerar bra att utöva yoga via digitala medier.
Foto: PRESSBILD

Digitala klasser för de som inte vill pausa träning

Att yoga i grupp är något speciellt – men funkar det över nätet, utan att ses?

Ja, svarar yogainstruktören Sofia Hahn, som i yogatider börjat med digitala klasser.

Vissa gym har dragit ner på storleken på gruppen när det kommer till yoga. Men yogainstruktören Sofia Hahn har gått över till att undervisa online.
– Jag funderade kring små grupper, men då är det tiden som ska räcka till. När det lagt sig kanske jag erbjuder det, säger Sofia Hahn.
Hon har drivit eget som yogainstruktör i Vallentuna i nio år, men i veckan var det första gången som träffarna skedde via nätet.
– En del har tyckt att det varit krångligt med tekniken, men de flesta är bara tacksamma att kunna fortsätta yoga. Sedan längtar vi alla tills vi kan ses i lokalen igen, det är ju speciellt att yoga tillsammans, säger Sofia.

Alla de yogainstruktörer som hon följer via sociala medier har gått över till nätbaserad yoga.
– Man har livekurser ett visst klockslag, då är det många som yogar samtidigt i alla fall, så att det blir här och nu. Men videon ligger också kvar.
Att fortsätta med sina träningsrutiner är extra viktigt just nu, menar Sofia.
– För att hålla kroppen stark och motståndskraftig. Yogan kan också hjälpa mot oron som sprider sig, vi behöver hitta den lugna punkten som finns där inne, så att vi håller oss på plats. Att riktigt ägna en stund till att lyssna in hur du känner dig just nu, utan att exkludera någonting utan omfamna både det som är bra och dåligt. Det är de stunderna som man hämtar hem, får insikt och efter det kan man göra kloka val.

Den som googlar på ”yoga Vallentuna” får över tio träffar.
Finns det plats för alla yogainstruktörer i Vallentuna?
– Ja! Vi vill att hela Vallentuna ska yoga. Alla har olika former av yoga, och olika instruktörer passar olika människor, så det finns definitivt plats, säger Sofia.