REPORTAGE 2022-06-09 KL. 14:00

Äntligen sprang studenter ut från gymnasiet igen

Av Daniel Bergholm

Äntligen sprang studenter ut från gymnasiet igen
Joel Malmkvist – Jävligt skönt, det har varit tufft på slutet men nu är det dags att fira, både idag och senare i veckan. Samtidigt är det lite läskigt att inte veta vad man ska göra sen, men vi får se helt enkelt.

För första gången på tre år kunde eleverna på Vallentuna gymnasium fira studenten på ett traditionsenligt sätt. Och som man gjorde det.

Till de dunkande tonerna av bland annat Pitbulls ”Time of my life” eller Galantis ”Runaway” sprang studenterna ut inför publikhavet som hade packats tätt ihop vid huvudentrén till gymnasiet. I glädjeyran kunde man få ta del av konfetti-kanoner, tutor, fyrverkerier och även ett och annat öl- och champagnestänk på fina vita klänningar och skjortor.


Isak Björk – Allt känns otroligt bra nu! Nu ska vi bara ha roligt och åka flaket, jag måste nog gå nu för snart rullar den!


Johan Klintberg, rektor på gymnasiet, låter minst sagt nöjd när han berättar om känslorna strax efter att samtliga studenter sprungit ut.

– De har verkligen sett fram emot att få göra det på riktigt. Alla har kämpat in i det sista för att få den här examen. Det är ingen som vill gå ett år till, säger han med ett stort leende.

Dagen har varit ett kvitto på att två jobbiga år är avverkade och han har återigen fått hålla ett tal inför eleverna på avslutningscermonin i Vallentuna teater.

– Jag har fått göra det digitalt i två och har inte alls känts lika bra. Man vill vara här och få uppleva deras glädje. Det är därför jag jobbar här, säger Johan Klintberg.


Elicia El Khoury – Det känns underbart, idag ska vi festa och ha kul, och sen ikväll så ska vi festa ännu mer!


Text: Daniel Bergholm
daniel@vallentunanya.se

Foto: Roffe Andersson
roffe@vallentunanya.se