REPORTAGE 2023-05-04 KL. 08:45

Seniordagen återigen en succé

Av Joakim Lindeborg

Seniordagen återigen en succé
GLÄDJE. Sara Bjällsten (t.v i bild) och My Namslauer är väldigt nöjda med dagen. Foto: Joakim Lindeborg

Årets upplaga av Seniordagen blev precis som förra året en riktig succé. Nästan 400 gratis fika-biljetter delades ut och ett brett spann åldersmässigt besökte dagen.

Mjuk livemusik och ett härligt sorl möter en i dörren när man kliver in till Seniordagen 2023. Här står representanter från Stockholms Brandförsvar, Polisen, och andra myndigheter blandat med våra lokala pensionärsföreningar och många fler.

Över 300 ”goodiebags” har gått åt och Sara Bjällsten som är projektledare för dagen och som till vardags jobbar på Socialförvaltningen i Vallentuna kommun ler med hela ansiktet över dagens resultat.
– Det är fullsatt! alla 180 platser är fyllda och vi måste tyvärr mota folk här i dörren nu till föreläsningen med Daniel Bergman, utbrister Sara när vi frågar hur dagen gått och hon fortsätter:

– Det roligaste med det här är att det verkligen varit ett brett samarbete med både kommunen, men framförallt med alla föreningarna som är här. Vi har haft en jättebra mix av näringsliv och föreningsliv här idag, och många besökare har fått med sig information som varit matnyttig.

Blir tradition
Sara Bjällsten beskriver också att det varit en större bredd när det kommer till åldersspannet i år, även yngre seniorer har hittat hit, och uppskattningsvis har besökarna varit någonstans mellan 55-90+ år.

– Det är jättekul att det lockar fler människor och att kunna få informera kring vad som händer i kommunen och att det finns både aktiviteter och service att ta del av. Den här dagen enskilt motverkar inte ensamhet, men det känns verkligen som en dag som sätter bollen i rullning.

Sara berättar också att tanken är att detta kommer att bli ett återkommande evenemang som man kan se fram emot även nästa år. Och förhoppningsvis många år framöver.
Dagen till ära intervjuades också Sara Bjällsten och Barbro Ljungström (Ordförande PRO Vallentuna, reds anm.) i Sveriges Radio P4 när Björn Lindberg från radion gästade Kulturhuset.

Precis då står de och packar goodiebags, men man kan också höra en fin berättelse om när en besökare från tidigare år berättar för Barbro att det här verkligen var för henne och att det var en enskild sak som fastnade hos henne och gjorde skillnad. Inslaget hör du i P4, runt klockan 11.50 från 27 april.

Joakim Lindeborg
jocke@vallentunanya.se