Så hyllas Mats Rådberg av Vallentunaborna på nätet

Så hyllas Mats Rådberg av  Vallentunaborna på nätet
STOCKHOLM 20080705 Mats Rådberg & Rankarna uppträder på direktsända Sommarkrysset från nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm. Foto: Micke Gustafsson / SCANPIX code 65395 ***BETALBILD***

STOR MUSIKPROFIL. Bilden på Mats Rådberg är tagen under ett uppträdande på Gröna Lund 2008.
Foto/Arkiv: MICKE GUSTAFSSON/TT

Vallentunaprofilen och countrystjärnan Mats Rådberg gick bort natten till i lördags. Han blev 72 år gammal.

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet så kämpade han mot cancer sedan september förra året.

Vallentunabon hade flera framgångar på den musikaliska scenen under 70 och 80-talet. Han deltog bland annat i Melodifestivalen 1977 med låten ”Du och jag och sommaren”. Hans mest spelade låt, ”Peta in en pinne i brasan” slog igenom i början av 80-talet.

I Vallentuna var han också känd för sitt engagemang inom föreningslivet och på senare tid även inom politiken.
– Ja, han engagerade sig i Socialdemokraterna efter valet 2018 och var ledamot i bygg- och miljötillsynsnämnden. Han var aktiv gällande byggplanefrågor, säger Jerri Bergström, ordförande i Socialdemokraterna i Vallentuna.

Projektledare för ishallen
Lasse Barkström minns Mats Rådberg som ledare i Vallentuna Hockey.
–Mats började i Vallentuna Hockeyskola som ledare när sonen startade sin karriär där. Han var inte bara ledare i sonens årsklass utan deltog med stort engagemang under några år i styrelsen för föreningen.

– När det bildades en grupp för att driva fram en träningshall för hockeyn blev Mats den starka kraften med sina kunskaper om arkitektur. Hans stora byggerfarenhet blev en viktig del i förarbetet och samverkan med Kommunen. När beslutet fattats var det Mats som under hela byggtiden var den som drev på arbetet för Ishallens byggande.

Sorg på nätet
Det var många som skrev om sina känslor inför nyheten att han hade gått bort.

Mats hann spela in sex nya låtar i Halmstad i november förra året. Dessa kommer att ges ut som en EP i höst med namnet ”Epilog”.

Mats Rådbergs fru Inger Rådberg, meddelar genom Aftonbladet att familjen inte vill uttala sig vidare om dödsfallet och vill bli lämnade i fred under den svåra tiden.

Här är några av reaktionerna som varit på nätet från Vallentunabor:

”Mycket tråkigt att höra. En väldigt ödmjuk o vänlig person är min uppfattning av det lilla jag har haft kontakt med honom. Dessutom vilken bra musik han har levererat. Tänker på familjen.”

”Så tråkigt, varit många gånger på countrygalor i Furuvik, där var Mats Rådberg en ikon.”

”Neeeeeeej fy faan va tragiskt! Tankarna går nu över i sorg och då framförallt till Mats barn och fru. Djupt tragiskt att en utav våra Vallentuna skatter går i graven allt för tidigt.”

”Jag har aldrig träffat på Mats Rådberg här i Vallentuna, men kommer ihåg min kollega i min hemkommun i Finland när jag jobbade där några år i mitten av 1980-talet. Hon pratade alltid så väl om Mats Rådberg och att han var väldigt omtyckt och populär på dansplatser runtom i svenska Österbotten.”

Dela artikeln här:

Uffe Lindeborg

Envis Vallentunanörd med ett brinnande intresse för människor och att göra hjältar av sportprofiler. Pratar (läs debatterar) gärna om Asociala Medier och om hur marknadsföring fungerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *