Så kan du boka julbordet hem – på restaurangvis

Så kan du boka julbordet hem – på restaurangvis

TA HEM TRADITIONEN. Saknar du att äta julbord på restaurang innan jul? Vi kollar var du kan beställa hem den juliga maten.
Foto: ADOBE

Det är minst sagt deprimerande tider när vi inte ens kan gå ut och äta julbord. Men förtrösta icke – det går att få hem restaurangens julbord till det egna köket.

Corona har ställt till det på många vis, och det är nog många som minst sagt börjar känna av det. Små glädjeämnen dras bort från vardagen, och höjdpunkter som många håller kära ställs in. En sådan höjdpunkt är att gå ut och äta julbord. I dagsläget finns ingen restaurang i Vallentuna som erbjuder julbord. Men i stället erbjuder några julbordscatering.

Från Café Form (MiaLii AB), som driver verksamhet i Kulturhuset och på Vallentuna golfbana, går det att beställa hem en låda med sill, lax, kockens julsylta, dovhjortspastejmousse, julskinka, roslagsprinsar, surkål och sötsaker, enligt hemsidan. Priset är 395 kronor per person och det går att beställa för en person eller flera.
Vallentunaföretaget JK Meat har en jullåda med julskinka, vildsvinsprinskorv, hjortkorv, köttbullar, fänkålsgravad och varmrökt lax med mera, för 999 kronor. Det går också att beställa varor var för sig, som älgköttbullar, lantpaté och löjrom.

Gästgiveriet har inget julbord i år men det går bra att ta kontakt med restaurangen som sätter ihop julmat efter önskemål som kan ätas hemma.

Nygårds värdshus, som förvisso ligger i Täby kyrkby men som ändå känns lite som hemma för många Vallentunabor, har ställt in julbordet. Men man erbjuder avhämtning, ett klassiskt och ett veganskt julbord för 425 kronor per person, plus ett barnjulbord för 150 kronor. I det klassiska ingår bland annat ostar från Löfsta Herrgårdsmejeri, gravad och varmrökt lax, lantpaté och kardemummapannacotta med kanel- och äppelchutney. Det veganska har till exempel senapssill på aubergine, bakad rotselleri, picklad pumpa, vegankorv och chokladtårta med dadlar och nötter.

Sunnanskog, den lantliga restaurangen i norra Vallentuna, har ställt in sitt julbord i år, liksom Lindö Park och restaurangen på Vallentuna golfbana. Inte heller Näsby slott har julbord.

Såstaholm har ingen buffé i år men en jultallrik som serveras vid bordet den 18 december.
Östergårds i Danderyd serverar julmat vid bordet i stället för att ha buffé, under december månad. Triften i Täby har julbord med servering vid bordet från klockan 17 på vardagar och från 12 på lördagar.

Dela artikeln här:

Hege Hellström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *